Indrefilet ravioli
Med blåmuggost-saus
4 personer / 45 minutter (+ forberedelser)
Ingredienser
Pastadeig
- 300 g mel 
- 4 eggeplommer 
- 1 egg 
- 1/2 ts salt 
Fyll
- 500 g storfe indrefilet 
- 3 gulrøtter 
- 2 dl rødvin 
- 4 sjalottløk 
- 2 hvitløksfedd 
- 200 g meierismør 
- 3 dl vann 
Saus
- 4 dl fløte 
- 100 g blåmuggost 
- 2 ts honning 
Fremgangsmåte
Pastadeig
Ha eggene og saltet i en foodprosessor, kjør i 10 sekunder. Tilsett alt melet og kjør i 20-30 sekunder, pass på å ikke kjøre så lenge at deigen blir varm. Ha deigen ut på benken og kna den i 5 minutter til den samler seg og blir en fast og fin deig, oppbevar i kjøleskap i minst 20 minutter før den kjevles ut til tynne pastaplater.
Fyll
Kutt alle ingrediensene i små terninger og hell dem i en trykkoker. Tilsett også vin, smør og vann. Kok opp og sett på lokket til trykkokeren. La det koke i minst 20-25 minutter til alt er mørt. Hell så blandingen over i en foodprosessor og kjør forsiktig til blandingen har en halvgrov konsistens med små klumper, ikke kjør den for lenge, da blir fyllet klebrig.
Ha fyllet over i en sprøytepose og klem det ut på pastadeigen i små porsjoner. Forsegl raviolien med litt vann og kok den i ca 1 minutt i saltet kokende vann.
Saus
Kok opp fløte og honning, tilsett blåmuggosten og la det koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Anretning
Server retten med ønsket garnityr, jeg har brukt spirer, ristede pekannøtter, biter av blåmuggost og spiselige blomster.
