Lettrøkt & gratinert potetpuré
Med potetskum og potetchips
4 personer / 45 minutter
Ingredienser
Potetpuré
- 10 stk mellomstore poteter 
- 250g meierismør 
- 1 dl fløte 
- 6 stk sjalottløk 
Potetskum
- 1 stor melete potet 
- 2 dl fløte 
- 100g meierismør 
- 1/2 ts malt muskatnøtt 
Potetchips
- 4 stk små nypoteter 
- 4 dl solsikkeolje 
Fremgangsmåte
Potetpuré
Kutt og blancher sjalottløken. Sett potet på kok. Tilsett meierismør og fløte i løken. Smak til med salt og pepper. Mos poteten med en potetpresse og tilsett løkblandingen. Form potetpureen og strø over ost. Brenn med en bruleebrenner og røyk i 5-10 minutter.
Potetskum
Kutt opp og kok poteten. Kok ned potetvannet til det er 1-2 dl igjen. Tilsett fløte, smør, salt, pepper og muskatnøtt. Kjør i foodprosessor til du får en glatt konsistens. Hell blandingen over på en Espuma flaske og tilsett 2 gasspatroner.
Potetchips
Kutt potetene i tynne skiver, skyll i vann. Friter i solsikkeolje i 1-2 minutter.
Anrett retten med f.eks. en syrlig salat eller tomatsalat.
