Mandarin marengs
Med pepperkake-krem, karamellisert mandarin, frysetørkede bringebær og syrlig mandaringele
4 personer / 3 timer
Ingredienser
Mandarinmarengs
- 3 stk eggehviter 
- 150 g sukker 
- 1 ts kraftig redusert mandarinsaft 
Pepperkake-krem
- 100 g hvit sjokolade 
- 50 g pepperkaker 
- 300 g kremost 
- 3 ss sitron 
Karamellisert mandarin
- 2 mandariner 
- 30 g smør 
- 100 g sukker 
- 1 dl vann 
- 1 ss kanel 
Frysetørkede bringebær
- 16 frysetørkede bringebær 
Syrlig mandaringele
- 4 dl mandarinsaft 
- 100 g sukker 
- Saften fra stk sitron 
- Agar 
Fremgangsmåte
Mandarinmarengs
Reduser mandarinsaft til du har 1 ts konsentrert mandarinsirup. Miks eggehvitene og sukkeret til det får en fluffy og stiv konsistens, rør inn mandarinsirupen. Sprøyt ut små marengser og tørk dem på 90 grader i 3 timer.
Pepperkake-krem
Smelt sjokoladen og kjør pepperkakene i en foodprosessor til de er helt finkornet. Bland sammen alle ingrediensene og ha i en sprøytepose. Ikke legg denne kaldt, da blir kremen umulig å sprøyte.
Karamellisert mandarin
Skrell mandarinene og fjern steinene. Lag en tynn karamell ved å smelte sukker, ha i smør også spe på med vann, tilsett så kanelen. Bland sammen karamellen og mandarinene og sett kaldt i minst 2 timer.
Syrlig mandaringele
Kok opp mandarinsaft med sukker og sitronsaft. Ha i agar tilsvarende 1% av vekten til blandingen. Rør godt og sett kaldt. Når geleen stivner kjører du den helt glatt i en foodprosessor. Ha geleen i en sprøyteflaske for finere anretning.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Ingri Jacobsen
