Marengs og eplekompott
Med karamelliserte peanøtter og syrlig eplesirup
4 personer / 4 timer
Ingredienser
Marengs
- 2 stk eggehviter 
- 100 g sukker 
Eplekompott
- 3 grønne epler 
- 100 g sukker 
- 1 ss sitronsaft 
- 2 dl vann 
Eplesirup
- 2 grønne epler 
- 50 g sukker 
- 3 ss sitronsaft 
- 5 dl vann 
Karamelliserte peanøtter
- 50 g peanøtter 
- 30 g sukker 
- 1 ts smør 
Fremgangsmåte
Marengs
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme, tilsett så sukker litt etter litt og visp til marengsen er helt stiv. Sprøyt ut marengsen til ønsket form på en bakeplate med bakepapir, jeg liker å lage en sirkel. Stek i ovnen på 100 g varmluft i 1-2 timer.
Eplekompott
Fjern kjernen på eplene og kutt i små biter. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok på middels varme til du får en fin kompott. Dette tar ca 30 minutter. Avkjøl før servering.
Eplesirup
Fjern kjernen på eplene og riv dem på et rivjern. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok på middels varme til sirupen tykner litt. Sil og avkjøl før servering.
Karamelliserte peanøtter
Ha alle ingrediensene i en jernpanne og varm opp på middels varme, la peanøttene karamellisere forsiktig slik at de ikke svir seg. Avkjøl på et bakepapir og pass på at de ikke klistrer seg sammen.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus
 
                         
                