Røkt kveite og flambert pære
Med rosenkål og syrlig fløtesaus
4 personer / 1,5 timer
Ingredienser
Kveite, pære, rosenkål
- 600 g kveitefilet 
- 4 små faste pærer 
- 100 g smør 
- 25 rosenkål 
Syrlig fløtesaus
- 3 ss smør 
- 1 ss hvetemel 
- 3 dl fløte 
- 2-3 ss sitronsaft 
- Kvernet pepper 
Fremgangsmåte
Kveite, pære, rosenkål
Røyk kveiten i 30 minutter ved hjelp av røykpistol eller andre metoder. Skrell og kutt bunnen av pærene, bak i ovnen på 175 grader i 15 minutter, de skal være al dente. Smelt smør og hell over pærene. Flamber med en brulee brenner før servering. Kok rosenkål i 3-4 minutter, del i to og vend i smør før servering.
Syrlig fløtesaus
Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel, rør godt. Ha i fløte og kok opp. Skru av platen og ha i sitronsaft, smak til med salt og topp gjerne med nykvernet pepper.
ANRETNING
Server gjerne med hjemmelagde “koraller”. Her er min enkle oppskrift:
60 g vann
60 g olivenolje
1/4 ts salt
1-2 ts sukkerkulør
Bland sammen alle ingrediensene med en stavmikser. Varm en stekepanne til nivå 7/10. Ha en spiseskje av røren midt i pannen, la det steke til det sluttet å boble. Ta korallen forsiktig ut av pannen med feks en ostehøvel og la den tørke på papir.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
Foto: Oktopus
 
                         
                