Mørk sjokoladeganache
Med hvit sjokoladekrem, bringebærskum og crumble av karamellisert hvit sjokolade og nøtter
4 personer / 60 minutter
Ingredienser
Mørk sjokoladeganache
- 170g mørk sjokolade 
- 115g meierismør 
- 145g sukker 
- 62g vann 
- 2,5 stk egg 
Hvit sjokoladekrem
- 100g hvit sjokolade 
- 200g kremost 
- 2 ss brunt sukker 
- Sitronskall 
Bringebærskum
- 200 ml bringebærsaft 
- 2 stk gelatinplater 
- 1 stk eggehvite 
- 3 ss sukker 
- 2 ss sitronsaft 
Crumble
- 100g hvit sjokolade 
- 50g pekan nøtter 
Fremgangsmåte
Mørk sjokoladeganache
Varm sukker og vann opp til 120 grader. Miks sjokoladen og meierismøret i en foodprosessor. Tilsett sukkerlaken og kjør foodprosessoren. Sjokoladen skal skille seg. Tilsett eggene og kjør til du får en glatt og fin ganache. Fyll i former og sett i fryseren i minst 1 time.
Hvit sjokoladekrem
Smelt sjokoladen og tilsett kremosten. Ha i sitronskall og brunt sukker. visp sammen til en luftig krem.
Bringebærskum
Kok opp bringebærsaft og tilsett sukker, sitron og gelatin. Kjøl ned og tilsett eggehviten. Kjør sammen med en stavmikser. Hell blandingen over i en Espuma flaske og tilsett 2 gasspatroner. Kjøl helt ned i kjøleskap før servering.
Crumble
Stek hvit sjokolade og nøtter i ovnen på 120 grader i 50 minutter. Sett i fryseren til alt er fryst. Kjør i foodprosessor til ønsket konsistens.
