Pannestekt breiflabb
Med ertepuré, smørstekte nypoteter, smørsaus, crudité med asparges og fennikel
4 personer / 60 minutter
Ingredienser
Breiflabb
- 800g breiflabbfilet 
- Meierismør 
- Gressløk 
- Sitronskall 
Ertepuré
- 400g frosne erter 
- 200g meierismør 
Smørstekte nypoteter
- 24 stk små nypoteter 
- 50g meierismør 
- 1 stk kvast timian 
- 2 fedd hvitløk 
Crudité
- 1stk liten fennikel 
- 4stk asparges 
- 2 ss sitron 
- 2 ss olivenolje 
Smørsaus
- 200g meierismør 
- 6stk sjalottløk 
- 2 dl hvitvin 
- 2 dl fløte 
- 2 ss sitron 
Fremgangsmåte
Breiflabb
Stek breiflabben på begge sider i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett den i ovnen til kjernetemperaturen når 50 grader. La den hvile 10 minutter før servering.
Ertepuré
Kok ertene i 10 minutter. Hell dem over i en foodprosessor og kjør med meierismør, salt og pepper til en glatt puré.
Smørstekte nypoteter
Kutt potetene i to, stek i panne med masse meierismør, hvitløk, timian, salt og pepper. Sett i ovnen til de blir møre.
Crudité
Kutt fennikelen i tynne skiver og legg i isvann. Blancher aspargesene i kokende vann og ha dem i isvannet. Sil av vannet og mariner cruditeen i sitronsaft, sitronskall, salt og olivenolje.
Smørsaus
Kutt sjalottløken i tynne skiver, blancher med meierismør og tilsett hvitvin. Reduser hvitvinen og tilsett fløte. Kjør blandingen med stavmikser og sil den. Smak til med salt og pepper, eventuelt med ørretrogn og gressløk.
