Rask fiskesuppe
Med SALMA og høstens grønnsaker
4 personer / 30 minutter
 
            
          Ingredienser
- 400 g SALMA loin 
- 1/2 sellerirot 
- 1 stk fennikel 
- 1 stk pastinakk 
- 1 stk persillerot 
- 3 stk sjalottløk 
- 1/2 purreløk 
- 3 dl kremfløte 
- 5 dl redusert fiskekraft 
- 2 dl hvitvin 
- 100 g smør 
- Gressløk 
- Urter 
Slik gjør du
Skyll, rens og kutt grønnsakene i passe store terninger. Surr grønnsakene lett i smør og hell ovr hvitvin, reduser til halvparten av væsken har fordampet. Ha i fiskekraft og kremfløte, kok til grønnsakene er al dente. Om du ønsker en litt tykkere suppe kan du tilsette maisenna-jevner. Smak til med salt og pepper.
Kutt SALMA i tynne skiver. Velg selv om du ønsker å ha SALMA i suppen på slutten av koketiden eller om du vil toppe suppen med rå skiver. Dryss over litt friske urter og gressløk.
Mat og oppskrift: Simen Vatne
I samarbeid med: SALMA
